Ambasadorul Finlandei ar urma să participe la inaugurarea platformelor semi-îngropate pentru colectarea selectivă a deșeurilor din municipiul Suceava. Acestea sunt produse de o firmă finlandeză


Intră acum și în grupul de

Ambasadorul Finlandei în România și Republica Moldova, Päivi Pohjanheimo, ar urma să participe, la mijlocul lunii august, la inaugurarea platformelor semi-îngropate pentru colectarea selectivă a deșeurilor care se montează în municipiul Suceava.

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat, miercuri, că în municipiu se continuă amenajarea platfomelor semi-îngropate pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

El a amintit că în municipiu se derulează un contract pe 12 ani de gestionare a salubrizării menajere care prevede și montarea a 100 de puncte de colectare îngropate și 100 semi-îngropate.

Potrivit contractului, în primul an, urmează să fie montate 50 de astfel de puncte de colectare semi-îngropate.

Până în prezent sunt amenajate 39 de platforme cu un număr total de 117 containere de 3 mc.

Celelalte 11 platforme urmează să fie amplasate până la jumătate lunii august și apoi vor fi dare în funcțiune.

Viceprimarul a explicat că aceasta este o investiție cu produse din Finlanda ale firmei Molok, iar ambasadorul Finlandei va fi invitat la punerea în funcțiune acestor platforme.

Harșovschi a estimat că vor fi puse în funcțiune în preajma datei de 15 august.

Viceprimarul a menționat că este important ca sucevenii să înțeleagă că trebuie să facă colectare selectivă a deșeurilor municipale. (T.B.)


Intră acum și în grupul de