Băsescu, comentând speculațiile privind apropierea lui Dacian Cioloș de Franța: Mie mi se spunea ginerele Bucovinei, iar el stă cu o bucățică de Franța în casă


Intră acum și în grupul de

Fostul președinte al României, europarlamentarul Traian Băsescu, a comentat, miercuri, la B1 TV declarațiile recente ale liderului grupului Renew Europe din Parlamentul European, Dacian Cioloș.

Băsescu a spus că Cioloș a făcut publică o discuție privată între ei despre susținerea pe care acesta ar fi avut-o din partea Franței pentru obținerea poziției de lider de grup în PE.

Întrebat dacă Dacian Cioloș face și jocul Franței, Traian Băsescu a spus că acesta, care are soție un cetățean francez, nu are cum să fie indiferent.

„Stă cu o bucățică de Franța în casă. Mie mi se spunea ginerele Bucovinei pentru că mă căsătorisem cu Maria”, a spus Băsescu.

Traian Băsescu a mai spus că despre Dacian Cioloș nu se poate spune niciodată că nu e un oportunism perefect și că întotdeauna încearcă.

El a arătat că din discuțiile cu Jean Claude Junker știe că Cioloș a fost gata să fie susținut de socialiști pentru un nou mandat de comisar european, după ce fusese sprijinit de PPE când a fost comisar european pentru Agricultură.

„Nu înseamnă că nu e un om care nu s-ar potrivi zilelor noastre”, a concluzionat Băsescu.

Dacian Cioloș a spus că în loc să se înceapă ca europarlamentarii români să lucreze împreună pentru România, unii europarlamentari par să fi venit la Bruxelles ca să aibă motiv de harță acasă.

„Eu unul nu voi cădea în această capcană, în care dezbateri democratice și consistente din Parlamentul European sunt tăvălite în discuții fără noimă în țară. Nu asta așteaptă cei care ne-au votat pe 26 mai.

I-am spus și președintelui Traian Băsescu azi, când ne-am întâlnit în avion: dacă vrea să discutăm despre cum putem fi mai puternici în Parlamentul European, în beneficiul României, putem face asta direct și nu prin talk-show-uri cu informații eronate. România are nevoie de politicieni responsabili care să le apere interesele cu toată forța și la Bruxelles și la București, iar pentru mine aceasta este direcția. Apelul meu este să lucrăm împreună, europarlamentarii români, pe subiectele strategice pentru țară”, a declarat Cioloș.(N.B.)


Intră acum și în grupul de