ISU Suceava răspunde unui câmpulungean deranjat de avertizările prin sistemul Ro Alert privind prezența unui urs în oraș: Dacă acest sistem va avea o cât de mică influență pentru a salva o viață, te vom deranja din nou


Intră acum și în grupul de

ISU Suceava a răspuns, miercuri, unui bărbat care și-a  exprimat nemulțumirea că a fost deranjat de avertizările prin sistemul Ro Alert privind prezența unui urs în Câmpulung Moldovenesc.

”Mă f… în alerta voastră! De ce nu se ia o măsură în legătură cu ursul? Trebuie să ne frecati noaptea? Oamenii mai merg la muncă, dacă nu știați.” – I.A., a scris internautul.

Pe de altă parte, ISU Suceava răspunde că înțelege că a fost deranjat de alertă pentru că trebuia să meargă la muncă dimineața, dar că cei care au emis avertizare se aflau la muncă.

„Bună și ție, I.A.!

Îți înțelegem supărarea legată de faptul că alerta te-a deranjat, în condițiile în care tu trebuia să mergi la muncă dimineață. Însă, colegii care ți-au trimis mesajul erau, deja, la muncă. Și, chiar vrem să știi lucrul acesta, noi suntem 24 din 24 activi, la permanență, pregătiți să salvăm viețile oamenilor, nu să-i trezim din somn și să-i deranjăm.

Legat de mesajul RoAlert, așa cum tu erai acasă, odihnindu-te pentru o nouă zi de lucru, altcineva putea fi pe stradă, la schimbul III, și erau foarte multe probabilități să dea nas în nas cu ursul. Pentru acea (acele) viață nevinovată a fost emisă alerta. Dacă tu consideri că o viață de om e mai puțin importantă decât somnul tău, atunci ne cerem scuze. Dar suntem nevoiți să te deranjăm în continuare cu alerta, ori de câte ori va fi cazul, și cineva se va afla într-un potențial pericol, pentru că sistemul nostru de valori este altul.

Am observat că ai în lista de prieteni și pompieri, colegi de-ai noștri. Gândește-te că atunci când ne-ai înjurat, i-ai inclus și pe ei…

Crede-ne, nu e o plăcere să facem aceste lucruri, însă e o necesitate, pentru că menirea noastră este aceea de a salva vieți. Și dacă RoAlert poate să aibă chiar și cea mai mică influență în a salva o viață, atunci îl vom folosi ori de câte ori va fi nevoie, riscând să te supărăm… Din nou.

Cu stimă, noi, salvatorii!”, se arată în răspunsul ISU Suceava.


Intră acum și în grupul de