Programul turistic „Paştele în Bucovina” debutează vineri, în prezenţa ministrului Turismului


Intră acum și în grupul de

Ministrul Turismului, Elena Udrea, se va afla vineri la Suceava, pentru a participa la mai multe acţiuni din cadrul programului turistic „Paştele în Bucovina”, organizat de Consiliul Judeţean Suceava cu sprijinul Ministerului Turismului. Potrivit şefului deliberativului judeţean sucevean, Gheorghe Flutur, ministrul Turismului se va întâlni în cursul dimineţii, la Rădăuţi, cu reprezentanţii Federaţiei Patronatelor din Turism, după care, la CJ Suceava va participa la acţiunea de inaugurare a siglei „Bucovina Turistică”, simbol al calităţii în turism ce va fi acordat de CJ Suceava unităţilor de cazare şi alimentaţie publică care respectă mai multe cerinţe privind asigurarea condiţiilor de cazare, masă şi petrecere a timpului liber.

Ulterior, Elena Udrea va participa la deschiderea manifestărilor „Paştele în Bucovina”, urmând să asiste la un spectacol „Hristos a Înviat!” al copiilor Ansamblului „Balada”, să viziteze Târgul de Paşti unde meşterii populari vor expune diverse produse, dar şi la programul „Gustă din Bucovina”, unde vor fi servite mâncăruri de post şi bere de casă. Flutur a mai precizat că ministrul Turismului va inaugura şi „Drumul ouălor încondeiate”, un proiect de promovare a meşteşugurilor tradiţionale bucovinene. El a arătat că în acest traseu este inclusă o vizită la Mănăstirea Humorului, unde va fi putea văzut un car cu boi ce transportă ouă la încondeiere, iar apoi, la Vatra Moldoviţei, va fi vizitat Muzeul ouălor încondeiate, dar şi o casă ţărănească amenajată pentru primirea turiştilor, unde se va servi mâncare de post. Flutur a mai menţionat că sâmbătă, la Ciocăneşti, se deschide Festivalul Naţional al Ouălor încondeiate.

În Duminica Floriilor, va fi organizată o expoziţie de flori în centrul municipiului Suceava, iar luni va fi montat un ou încondeiat gigant, care va fi sfinţit în prima zi de Paşti. Totodată, în această perioadă, în mai multe localităţi sucevene va fi iniţiat proiectul „Experimentează viaţa la ţară ca în Bucovina”, unde vizitatorii pot lua parte la activităţile specifice din gospodărie, dar şi proiectul „Plantează copacul tău în Bucovina”, care se va realiza în perimetre special amenajate în Putna, Suceviţa, Moldoviţa, Vatra Moldoviţei, Voroneţ şi Mănăstirea Humorului.


Intră acum și în grupul de