Primăvara aduce la suprafaţă muniţia neexplodată


Intră acum și în grupul de

Tot mai multe elemente de muniţie sunt scoase la suprafaţă. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, miercuri, la ora 07:05, când a fost anunţat evenimentul, Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” a judeţului Suceava, condusă de maistrul militar Iulian Pentilescu, a intervenit cu o autospecială pirotehnică pentru identificarea, ridicarea, transportul şi depozitarea unui element de muniţie, asanat pe raza Cantonului Silvic Secrieş, comuna Moldoviţa.

Obiectul a fost descoperit de către pădurar, acesta anunţând Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, prin numărul unic de urgenţă 112, care a trimis echipa pirotehnică la faţa locului. În urma cercetării şi detectării zonei, echipa pirotehnică a identificat şi ridicat un tub cartuş lovitură artilerie calibrul 76 mm, echipat doar cu capsa pirotehnică, provenind din al doilea Război Mondial.

Pirotehniştii s-au întors la bază la ora 13:50 şi au depozitat muniţia provizoriu până la distrugerea ei într-un poligon autorizat. Misiunea s-a desfăşurat cu profesionalism şi a fost încheiată cu succes, fără să se pună în pericol vieţi omeneşti sau bunuri materiale.


Intră acum și în grupul de