Acasă Actualitate Primăvara aduce la suprafaţă muniţia neexplodată

Primăvara aduce la suprafaţă muniţia neexplodată


Intră acum și în grupul de

Tot mai multe elemente de muniţie sunt scoase la suprafaţă. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, miercuri, la ora 07:05, când a fost anunţat evenimentul, Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” a judeţului Suceava, condusă de maistrul militar Iulian Pentilescu, a intervenit cu o autospecială pirotehnică pentru identificarea, ridicarea, transportul şi depozitarea unui element de muniţie, asanat pe raza Cantonului Silvic Secrieş, comuna Moldoviţa.

Obiectul a fost descoperit de către pădurar, acesta anunţând Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, prin numărul unic de urgenţă 112, care a trimis echipa pirotehnică la faţa locului. În urma cercetării şi detectării zonei, echipa pirotehnică a identificat şi ridicat un tub cartuş lovitură artilerie calibrul 76 mm, echipat doar cu capsa pirotehnică, provenind din al doilea Război Mondial.



Pirotehniştii s-au întors la bază la ora 13:50 şi au depozitat muniţia provizoriu până la distrugerea ei într-un poligon autorizat. Misiunea s-a desfăşurat cu profesionalism şi a fost încheiată cu succes, fără să se pună în pericol vieţi omeneşti sau bunuri materiale.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version