Histerectomia Laparoscopică în teorie și aplicații practice la Spitalul Județean Suceava, sub bagheta conf. dr. Dan Eniu


Intră acum și în grupul de

Cea de a doua ediţie a Atelierului de Chirurgie Minim Invazivă, organizat de Forumul Iniţiative Chirurgicale Sucevene, cu tema Histerectomia Laparoscopică, s-a bucurat de participarea a câtorva zeci de medici din Suceava, Neamț și Botoșani.

 Evenimentul a avut loc vineri dimineață, la Spitalul Județean Suceava iar personalitatea care a ținut prelegeri pe subiect și a făcut demonstrații practice a fost conf. univ. dr. Dan Eniu, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.

E o mare bucuie sa ma aflu la Suceava și multumesc pentru invitatie și pentru ospitalitate. Scopul nostru este să transmitem din experiența noastră și să vă spunem prin ce greutăți am trecut. Vrem să vă arătăm cum se face pentru că nu este o mare filosofie și să vă sprijinim în continuare. Avantajul pentru pacient în cazul acestor proceduri este foarte mare. Chirurgia minim invazivă presupune o perioadă de recuperare mai scurtă, durere mai puțină pentru pacient, care părăsește mai repede spitalul și într-o condiție mult mai  bună și este mai repede apt de muncă.

Din punctul său de vedere intervențiile minim invazive  sunt viitorul în materie în domeniul obstetrică-ginecologie.

Managerul Spitalului Județean, Vasile Rîmbu a apreciat prezența la Suceava a invitatului și a celorlalți participanți și a spus că ”ne-am dori să îl mai avem oaspete pe dl dr. Eniu și să primească la Cluj, medici de la Suceava pentru perfecționare”.


Intră acum și în grupul de