ANM: Ploi abundente de sâmbătă după amiaza până luni seara

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o informare meteo valabulă de sâmbătă de la ora 13:00 până luni la ora 21:00 fiind vizate manifestări de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate

Astfel, în intervalul menționat instabilitatea atmosferică se va accentua, în după-amiaza zilei de sâmbătă (13 iulie) în nord-vestul, vestul și local centrul țării, precum și în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (13/14 iulie) și în sud-vestul și sudul extrem al teritoriului.

Duminică (14 iulie), manifestările instabilității atmosferice vor cuprinde majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul extrem, iar luni (15 iulie) se vor semnala cu precădere în jumătatea estică a țării.

Astfel, vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări temporare ale vântului și grindină.

 În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40…50 l/mp. (N.B.)