Un bărbat din Todirești circula cu mașina în baza unui permis de conducere emis de Republica Socialistă România în 1971. El nu avea nici ITP și nici asigurare RCA

Un bărbat de 68 de ani din Todirești este cercetat penal pentru că a condus un autoturism fără permis de conducere, cel prezentat polițiștilor care l-au oprit în trafic fiind expirat.

Potrivit Poliției Județene Suceava, o patrulă din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dărmăneşti a oprit, vineri, pentru control pe DJ 178A din comuna Todirești,un autoturism condus de un localnic de 68 de ani, care a prezentat un permis de conducere categoriile „B” și „C”, eliberat în anul 1971 de Republica Socialistă România, însă neactualizat conform normelor rutiere în vigoare.

Cu ocazia cercetărilor, bărbatul a declarat faptul că, nu  posedă alt permis de conducere decât cel prezentat pentru control și nu a știu faptul că, nu are dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul are inspecția tehnica periodica (I.T.P.) expirată și nu este asigurat R.C.A., motiv pentru care, bărbatul de 68 de ani a fost sancționat contravențional.

În acest caz a fost deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural. (N.B.)