Bilanțul săptămânii trecute al IPJ Suceava: 421 intervenții și peste 1300 de sancțiuni contravenționale aplicate în valoare de aproape 600.000 lei

Săptămâna trecută, polițiștii suceveni au acționat zilnic pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, anunță printr-un comunicat IPJ Suceava.

Astfel, polițiștii au asigurat intervenția la 421 de evenimente, 320 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112. Prin urmare, au fost constatate 209 infracțiuni, dintre care 30 la regimul siguranței rutiere, o faptă de natură economică și 178 de infracțiuni de altă natură.

De asemenea, în această perioadă, au acţionat zilnic nouă autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice.

În rezultatul activităților, poliţiştii au reținut 134 de permise de conducere (23 pentru alcool, 49 pentru viteză excesivă și 62 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras 51 de certificate de înmatriculare.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unoraccidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend şi turismului sezonier”, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

Totodată, au fost aplicate 1378 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (1301) au fost aplicate la regimul rutier, 52 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar  25 pentru fapte de altă natură.

Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 574.715 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 38.885 lei.

Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor, au fost depistate patru persoane urmărite la nivel naţional și au fost dispuse măsuri preventive faţă de zece persoane.