Ion Lungu a semnat contractul pentru autobuzele electrice în Suceava: Vom aveam o societate de transport performantă, un sistem de transport civilizat cu prețuri suportabile


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a semnat, luni, cu  directorul general al ADR Nord Est Piatra Neamt,Vasile Asandei, contractul de finanțare pentru proiectul „Sistem integrat de transport public ecologic în municipiul  Suceava”

Proiectul prevede achiziționarea de autobuze electrice, realizarea unei autobaze pentru divizia electrică a TPL, amenajarea stațiilor de călători existente, înființarea unui centru de supraveghere video, dar și reabilitarea  străzii Vasile Pârvan.

Valoarea totală a proiectului este de 116.189.650,93 lei, circa  25 milioane euro din care valoarea eligibilă este de 103.584.923,88 lei, iar contribuția municipiului Suceava de 2%, este de 2.071.698,50 lei.

Durata de implementare, conform contractului de finanțare, este de 30 luni.

„După realizarea acestui  proiect vom avea în municipiul Suceava o societate de transport performantă, un sistem de transport public civilizat, cu prețuri suportabile pentru cetățeni”, a declarat Ion Lungu. (T.B.)


Intră acum și în grupul de