Ion Lungu: Trebuie pus mai mult accent pe această comoară a noastră de afară care este diaspora, să o punem în valoare și împreună să învățăm din experiența diasporei pentru a progresa


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, luni, la lnasarea proiectului de formare în educație AmbasaDOR DE BUCOVINA inițiat de USV că este important ca experiența diasporei să fie împărtășită în mai multe domenii pentru că împreună cu diaspora se poate progresa.

Lungu a spus că de la an la an capătă anvergură aceste proiecte legate de diaspora după ce în 2016 Gheorghe Flutur a inițiat primul program important, Luna Diasporei.

„Azi înțeleg că este un prim modul legat de educație. Mi-aș dori, în anii următori, un proiect legat de administrație. Am fost în multe țări din Europa, implementăm multe proiecte europene, și am găsit angajați români la primării din Stockholm, în Finalnda, la Barcelona.Sper ca într-o zi să facem și un astfel de proiect pentru că trebuie să punem în valoare diaspora”, a spus primarul.

El a precizat că, din păcate, la nivel politic se dorește doar să folosirea diasporei din punct de vedere electoral.

„Nu este corect. Eu cred că trebuie să punem diaspora în valoare, împreună să învățăm din expertiza și experiența diasporei și an de an să facem diferite dezbaterei pe anumite module în așa fel încât să avem toți de câștigat. Sper ca anii viitori și Primăria Suceava să fie partener. Chiar dacă astăzi este un Minister al Românilor de Pretutindeni, cred că trebuie pus mai mult accent pe această comoară a noastră de afară care este diaspora și pe care să o folosim în interesul țării cum fac și celelalte țări și nu electoral ci să progresăm împreună”, a conchis Ion Lungu. (T.B.)


Intră acum și în grupul de