Țigări de contrabandă în valoare de aproape 20.000 lei descoperite de polițiștii de frontieră suceveni


Intră acum și în grupul de

Câteva mii de pachete cu țigări de contrabandă au fost depistate în ultimele 24 de ore la segmentul de frontieră sucevean, a comunicat comisarul șef de poliție de frontieră Ilie Poroch Serițan, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava.

Astfel, un cetățean ucrainean de 37 de ani, aflat la volanul unui BMW X5, s-a prezentat duminică în Punctul de Trecere a Frontierei Siret.

Întrucât existau suspiciuni că bărbatul ar transporta țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, persoanei și bagajelor.

În urma verificărilor, au fost descoperit în portierele și în bordul autoturismului, cantitatea de 1.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal.

Ţigările, în valoare totală de 1.500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

De asemenea, s-a instituit măsura de interzicere a intrării în România, împotriva cetățeanului ucrainean, pe o perioada de cinci ani.

Totodată, în această dimineață, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina au descoperit mai multe colete ce conțineau țigări de proveniență ucraineană.

Țigările au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.490 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Ţigările în valoare de 17.400 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și în vederea documentării întregii activități infracționale.


Intră acum și în grupul de