Oul uriaş, cu care Suceava vrea să intre în Cartea Recordurilor, a ajuns în centrul oraşului


Intră acum și în grupul de

Oul gigant, care urmează să aducă Sucevei un record Guiness Book, a ajuns luni în piaţa centrală a municipiului reşedinţă de judeţ. Potrivit declaraţiilor lui Eugen Scurtu, şef de lucrări la firma Hana Service Buzău, care s-a ocupat de construcţia lui, oul uriaş a fost transportat de la Buzău la Suceava, ajungând luni dimineaţă în piaţa centrală, locul în care urmează să fie amplasat cu ocazia Sărbătorilor Pascale. “Confecţionate din fibră de sticlă, cu o structură rezistentă din ţevi de material plastic şi o ţeavă centrală metalică, cele două bucăţi care formează oul urmează să fie ansamblate în cursul zilei de luni”, a declarat Eugen Scurtu, precizând că echipa firmei producătoare din Buzău efectuează lucrări de finisare a suprafeţei exterioare a oului, urmând ca de “închistrirea” acestuia să se ocupe o firmă din Suceava.

Aceasta din urmă va încheia procesul de creare a recordului Guiness Book, prin aplicarea unor autocolante pe suprafaţa oului, pictate în roşu şi negru, cu modele tradiţionale care se folosesc la încondeierea ouălor în Bucovina şi având în prim plan semnul crucii, ca simbol al creştinismului.

Oul uriaş, în valoare de 10.000 de Euro, cântăreşte aproximativ o tonă, are 7,30 metri înălţime şi un diametru de 4,60 metri.


Intră acum și în grupul de