Proiectul parcărilor de reședință inițiat de Lucian Harșovschi intră din nou în Consiliul Local Suceava. Viceprimarul este încrezător că va fi adoptat, iar sucevenii vor beneficia de 4.346 de locuri de parcare


Intră acum și în grupul de

Proiectul privind inventarierea și locurilor de parcare de reședință a urmează să fie suspus, joi, pentru a opta oară analizei și votului în Consiliul Local Suceava după ce în ultimii doi ani a fost respins de șapte ori din cauză că nu se obținea majoritatea calificată de două treimi necesară pentru adoptare ca urmare a opoziției consilierilor PSD.

Inițiat în iulie 2017 de viceprimarul Lucian Harșovschi, proiectul prevede inventarierea tuturor parcelelor de teren pe care sucevenii parchează mașinile, dar care nu au destinația de parcare, putându-se astfel amenaja 4.364 de locuri de parcare.

În cei doi ani, viceprimarul Lucian Harșovschi a făcut de fiecare dată apel către toți consilierii locali să voteze proiectul pentru că astfel se vor putea amenaja 1161 locuri de parcare în Obcini, 361 în Zamca, 1755 în Centru și George Enescu și 1087 în Burdujeni.

El a explicat că opoziția consilierilor locali PSD nu se justifica în condițiile în care se adoptă o completare a inventarierii domeniului privat al municipiului Suceava.

Viceprimarul a spus că după inventariere aceste terenuri vor fi intabulate, trecute în domeniul privat al municipiului Suceava, iar apoi se va elabora un proiect de investiții și vor fi amenajatate aceste parcări.

Ulterior, pentru ca terenurile să nu poată fi înstrăinate, parcările astfel modernizate, vor fi trecute în domeniul public al municipiului.

Viceprimarul Lucian Harșovschi este încrezător că de această dată proiectul va fi adoptat în condițiile în care prin noul Cod Administrativ nu mai este necesară majoritatea calificată de două treimi, ci doar majoritatea simplă și că în aceste condiții, majoritatea din jurul PNL din Consiliul Local Suceava este suficientă.

Harșovschi și-a exprimat speranța ca de această dată să voteze și consilierii locali PSD pentru a da semnalul că sunt și ei alături de sucevenii care au nevoie de asemenea locuri de parcare amenajate corespunzător. (T.B.)


Intră acum și în grupul de