Lungu: Pornim la drum pentru achiziția a 50 de autobuze electrice. După înnoirea parcului TPL prețul biletelor de călătorie va fi ieftinit la 2 lei, iar pensionarii vor avea abonamente gratuite


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, în conferința săptămânală de presă, că se află în derulare procedurile pentru achiziția a 50 de autobuze electrice din care 40 mari și 10 mici, pe două proiecte, unul prin MDARP, iar altul al municipalității.

„Pornim la drum pentru achiziția a 50 de autobuze electrice”, a spus primarul care a menționat că parcul electric al TPL va avea în final 55 de autobuze din care 40 mari și 15 mici.

El a precizat că pentru 15 autobuze mari achiziționate printr-un proiect al MDRAP licitația va fi organizată în 29 iulie.

Pentru celelalte 25 de autobuze mari și 10 mici, Primăria Suceava a început procedura de licitație.

Primarul și-a exprimat încrederea că în urma licitației vor fi achiziționate autobuze electrice câte mai fiabile și cât mai bune pentru municipiul Suceava.

Ion Lungu a mai spus că după înnoirea parcului TPL, prețul unei călătorii va fi ieftinită la 2 lei, pensionarii vor avea abonamente gratuite.

El a arătat că se va rezolva totodată și problema salarizării angajaților TPL în condițiile în care costurile cu combustibilii vor scădea de șapte ori, iar în primii ani nu vor fi cheltuieli legate de întreținere pentru că autobuzele sunt în garanție.

Citește și Ion Lungu a semnat contractul pentru autobuzele electrice în Suceava: Vom aveam o societate de transport performantă, un sistem de transport civilizat cu prețuri suportabile

(T.B.)


Intră acum și în grupul de