Procedură accelerată pentru realizarea noii zone de agrement din lunca râului Suceava. Ion Lungu vrea ca firma care va executa proiectul să fie stabilită până se semnează contractul de finanțare


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a anunțat, miercuri, că va lansa procedurile de licitație pentru proiectul de amenajare a zonei de agrement din lunca râului Suceava dacă în ședința de joi Consiliul Local va aproba indicatorii tehnico-economici.

El a spus că licitația va fi declanșată cu clauză suspensivă și că speră ca până în luna septembrie, când se va semna contractul de finanțare, să fie desemnată și firma care se va ocupa de execuția investiției.

Primarul și-a exprimat speranța că și Apele Române vor finanța lucrări de rregularizare a râului Suceava în zona respectivă, menționând că i s-au dat asigurări că prin investițiile făcute în prezent în amonte, în zona Brodina, va fi eliminat riscul producerii unor viituri în zona municipiului Suceava.

Proiectul va costa 16,2 milioane de lei și urmează să fie supus dezbaterii în ședința de joi a Consiliului Local Suceava.

Potrivit primarului noua zonă de agrement va fi amenajată pe o suprafață de 15,5 hectare și pe o lungime de un kilometru și va avea o parte pentru activități sportive și una pentru plimbări și divertisment.

Lungu a spus că, în condițiile în care investiția se face în albia minoră a râului, nu sunt permise construcții definitive, iar accesul va fi realizat pe pasarele metalice demontabile în caz de nevoie.

Proiectul prevede alei tip belvedere, care ar reprezenta un fel de faleză, cu granit și vor avea o lățime de patru metri, alte alei principale, tot din granit, vor avea tot patru metri lățime, din care doi metri pentru circulația pietonilor, iar doi metri pentru biciliști.

Totodată, vor fi amenajate și alei secundare din piatră cubică.

Zona sportivă va cuprinde un teren pentru gimnastică aerobică, două locuri de joacă pentru copii, două terenuri de tenis, terenuri de volei și badminton.

Zona de promenadă va avea multe alei, dar și o platformă pentru evenimente unde se vor putea organiza spectacole și alte activități culturale.

Zona va avea sistem automat de irigații, sistem de iluminat cu spoturi de iluminare în partea de jos și stâlpi în partea de sus, dar și bănci, coșuri de gunoi și WiFi gratuit.  (T.B.) 


Intră acum și în grupul de