Admitere Suceava 2019: 48 din cele 96 de cereri au fost avizate favorabil de Comisia Judeţeană de Admitere în cazul situaţiilor speciale apărute după etapa repartizării computerizate


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a informat, miercuri, că în perioada 19-23 iulie 2019, Conform Calendarului admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2019-2020, prevăzut în Anexa 1 la OMEN nr. 4829/30.08.2018, a avut loc rezolvarea de către comisia județeană de admitere a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, a repartizării candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere la termen și a candidaților care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizați în etapa repartizării computerizate.

Sursa citată precizează că în judeţul Suceava s-au înregistrat 96 de cazuri speciale după repartizarea computerizată, din care 48 au fost soluționate favorabil, respectiv s-a avizat redistribuirea a 13 candidați gemeni, 26 situații speciale aprobate cu respectarea criteriului de medie, 9 absolvenți veniți din străinătate, în timp ce alte 48 de cereri nu au fost soluţionate favorabil întrucât nu era îndeplinit criteriul de medie pentru redistribuirea candidaţilor.

Totodată, în judeţ s-au înregistrat alte 14 cereri ale candidaţilor care au rămas nerepartizaţi în etapa repartizării computerizate și au solicitat repartizarea pe un loc liber după rezolvarea situațiilor speciale.

Astfel, din totalul celor 14 cereri, 9 au fost soluţionate favorabil, fiind respectat criteriul de medie, în limita locurilor disponibile,iar alte 5 cereri nu au fost soluţionate favorabil, deoarece nu era îndeplinit criteriul de medie.

ISJ Suceava subliniază că elevii ale căror cereri nu au fost soluţionate favorabil urmează să fie repartizaţi în etapa a II-a de admitere, care se va desfăşura în perioada 31 iulie – 1 august 2019, pe locurile rămase libere, cu respectarea prevederilor metodologiei de admitere.

De menţionat este că această etapă sunt disponibile 197 de locuri la 36 de specializări din 20 licee din judeţul Suceava.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de