Peste 70 de copii se bat pentru “glorie” la Târgul de Paşti din Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Cea de a XI-a ediţie a Târgului de Paşti, organizat de administraţia oraşului Gura Humorului a debutat marţi cu o premieră, fiind incluşi în program un număr de peste 70 de copii, care se vor întrece în zilele ce vor urma în încondeierea ouălor. La cea de XI-a ediţie a Târgului de Paşti de la Gura Humorului, care a fost deschis marţi, de primarul oraşului, Marius Ursaciuc şi de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, au intrat în competiţia pentru cel mai frumos ou încondeiat, un număr de 160 de persoane din întreg judeţul, dintre care 73 de copii cu vârste între 7 şi 14 ani.

Interesant este faptul că în acest an câştigătorul competiţiei va primi un trofeu, iar o copie la scară mare, de peste trei metri, a celui mai frumos ou încondeiat va fi amplasată într-un spaţiu special amenajat în sensul giratoriu din centrul oraşului. La Târgul de Paşti organizat la Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, din Gura Humorului, sunt prezenţi în acest an, cu standuri, peste 170 de meşteri populari care au expuse pentru vânzare diverse produse meşteşugăreşti, de la ouă încondeiate, la linguri şi polonice din lemn.

Primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a anunţat că începând de marţi, vor circula prin oraş şi caleşti, pe traseele spre mănăstirile din zonă. Edilul-şef al Humorului a explicat că turiştii vor putea merge cu caleaşca spre Voroneţ şi Mănăstirea Humorului.


Intră acum și în grupul de