Șoseaua de centură a Sucevei ar putea fi dată în folosință în a doua parte a lunii august când se finalizează asfaltarea întregii variante de ocolire. Prefectul Mirela Adomnicăi susține că firma a recuperat întârzierile generate de ploi. Ea anunță că se realizează semnalizarea rutieră pe DN 18 și se toarnă covoare asfaltice pe DN 2, DN 2 E, DN 17 B, DN 17 A și DN 17


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a anunțat, joi, că lucrările la șoseaua de centură a Sucevei se derulează în ritm alert și că în a doua parte a lunii august se va turna stratul de uzură pe întreaga șosea.  

Adomnicăi a spus într-o conferință de presă că în ceea ce privește șoseaua de centură a Sucevei se lucrează în ritm alert.

„Ritmul este alert, mai mult decât calendarul prestabilit, în sensul în care se recuperează pauzele în care nu s-a intervenit pe ruta ocolitoare a Sucevei din cauza precipitațiilor care au fost peste o lună de zile. În a doua jumătate a lunii august vom avea strat de uzură pe toată varianta ocolitoare a Sucevei, deci va fi asfaltată, urmând să finalizeze și celelalte lucrări adiacente”, a spus Adomnicăi.

Termenul pentru finalizarea lucrărilor este 17 septembrie.

Ea a menționat că aceeași firmă lucrează și la modernizarea DN 18 și că pe lotul trei al DN 18 au început deja lucrările la marcaje și s-au montat 40 la sută din indicatoarele verticale și se înaintează cu aceste indicatoare spre lotul 4.

În ceea ce privește covoarele asfaltice, pe DN 2 se finalizează în cursul zilei de joi turnarea de covor asfaltic pe tronsonul Bunești-Cumpărătura, de 4 kilometri, urmând ca de vineri dimineața să fie relocate utilajele pe cealaltă porțiune a DN 2, de la Spătărești până la ieșirea din județ la Drăgușeni, urmând să fie turnat covor asfaltic pe 24 de kilometri

Prefectul a mai spus că se finalizează și lucrarea dintre Vicovu de Jos și Vicovu de Sus, pe o lungime de 4 kilometri, executată de Florconstruct.

Totodată, Adomnicăi a menționat că miercuri, cel târziu, se finalizează și turnarea de 10 kilometri de covor asfaltic pe DN 17 B, între Chiril și Dorna Arini astfel încât întreg tronsonul din județ să aibă covor asfaltic nou.

Pe DN 17 A, între Palma și Ciumârna, se execută în prezent lucrări de turnare de covor asfaltic pe o lungime de 5 kilometri, urmând să fie începute lucrări de  turnare de covor asfaltic pe DN 2 E între Păltinoasa și Marginea, pe DN 17 A între Sucevița-Rădăuți și Rădăuți-Ratoș, iar pe DN 17 între Vama și Pojorâta. (T.B.)


Intră acum și în grupul de