Mirela Adomnicăi nu se pronunță asupra cazurilor de la Vatra Dornei și Broșteni în care au fost implicați jandarmii suceveni în ultima perioadă și așteaptă rezultatul anchetelor


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a evitat, joi, să facă aprecieri asupra cazurilor de la vatra Dornei și Broșteni în care au fost implicați jandarmii suceveni în ultima perioadă și spune că așteaptă rezultatul anchetelor.

Întrebată dacă a urmărit înregistrarea video a intervenției jandarmilor la Vatra Dornei în cazul unui bărbat acuzat că a pipăit o fetiță de 12 ani la un festival de folclor și care a murit a doua zi având peritonită generalizată și infarct mezenteric generalizat, prefectul a spus că a văzut filmarea, dar că nu are căderea să se pronunțe.

„Am urmărit înregistrarea, dar nu am nicio competență în ceea ce privește încadrări juridice, stabiliri de sancțiuni. Mă interesează din perspectiva unei instituții aparținătoare MAI, referitor la ceea ce va rezulta în urma cercetării penale care este în curs de desfășurare de Parchetul Militar Iași. Mă interesează care va fi rezoluția pe care o va emite procurorul în acest dosar tocmai din perspectiva unei instituții din cadrul MAI și din perspectiva unei imagini care a avut de suferit a acestei arme care este Jandarmeria”, a spus prefectul.

Ea a evitat să se pronunțe despre sentimentul pe care l-a avut când a privit acele imagini.

„Nu-mi permit să vorbesc despre sentimente. Sunt instituții cu competențe în acest sens și toată lumea trebuie să respecte ce stabilesc aceste instituții, indiferent de sentimente și simpatii”, a mai declarat Adomnicăi.

În ceea ce privește cazul în care au fost implicați doi jandarmi la Broșteni unde unul dintre jandarmi ar fi fost atacat de un urs, iar celălalt a folosit arma din dotare și a împușcat ursul, care însă nu a mai fost găsit, prefectul a spus că și în acest caz sunt două anchete în derulare.

Ea a arătat că una dintre anchete este a Parchetului Militar Iași privind folosirea armei de jandarm, iar o alta este a Inspectoratului Județean de Poliției privind posibilitatea infracțiunii de braconaj. (T.B.)


Intră acum și în grupul de