Nicio persoană nu a fost atacată de urși în județul Suceava, dar au fost sesizate mai multe pagube produse de aceștia. Prefectul spune că a fost publicat ordinul prin care va fi relocată ursoaica cu doi pui din zona Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, joi, că nicio persoană din județ nu a fost atacată de urși și că singura victimă a fost un jandarm la Broșteni care a avut armă cu care să se apere.

„A fost atacat un jandarm înarmat și  s-a putut apăra. Nicio persoană civilă nu a fost atacată și nu-mi doresc să se întâmple”, a spus prefectul.

Ea a arătat că în cazul de la Broșteni situația era de așteptat în condițiile în care populația de urși din județ este de două ori mai mare decât cea care poate fi gestionată.

„Nu s-au făcut sesizări în ceea ce privește persoane atacate. Doar despre pagube am vorbit până acum. (…)Nu a fost atacată nicio persoană”, a spus prefectul.

Ea a menționat că Ordinul de ministru privind relocarea ursoacei cu doi pui din zona Câmpulung Moldovenesc a fost publicat în Monitorul Oficial.

„Așteptăm ca și ceilalți să-și îndeplinească obligațiile în ceea ce privește relocarea ursoaicei”, a spus Adomnicăi.

În ultima perioadă ursoaica cu pui din zona Câmpulung Moldovenesc nu și-a mai făcut apariția în zona urbană. (T.B.)


Intră acum și în grupul de