Băișanu(ALDE) la Antena 3: Îmi doresc ca alianța PSD-ALDE să funcționeze, dar dacă numai un partid decide, atunci nu mai e coaliție. El nu exclude discuții „pe sub masă” ca PSD să fie susținut de USR și PNL


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, a declarat, joi, la Antena 3, că își dorește ca alianța de guvernare să funcționeze în continuare pentru că PSD și ALDE trebuie să aibă responsabilitatea guvernării.

El a spus că încearcă să nu ducă discuțiile privind modul în care acționează PSD în zona din care nu mai există loc de întoarcere, dar consideră că în ceea ce privește rectificarea bugetară, aceasta nu poate fi adoptată de Guvern fără consultarea ALDE.

Băișanu a arătat că ALDE vrea să se asigure că prin rectificarea bugetară nu se taie fonduri de la investiții.

Liderul ALDE a mai declarat că este omul dialogului și că pentru o bună guvernare în interesul românilor este nevoie de dialog între formațiunile care fac parte din coaliția de guvernare.

„Dacă doar unul dintre partide decide, nu se mai poate vorbi de coaliție. Trebuie să fie discuții între cele două partide”, a spus Băișanu.

Parlamentarul sucevean a mai declarat că își dorește ca actuala alianță să funcționez pentru o bună guvernare, arătând că USR a anunțat că nu vrea să intre la guvernare, iar PNL nu are un program de guvernare și că propunerile de miniștri liberali sunt „catastrofale”.

„Trebuie să avem responsabilitatea guvernării”, a spus Băișanu care a adăugat că va atrage atenția când sunt derapaje.

El a apreciat că actuala coaliție va rezita cât timp va exista dialog între cele două formațiuni.

„Dacă există alte discuții, pe sub masă, pentru cei are ar putea asigura majoritatea, atunci situația se schimbă. Dacă ar fi susținuți de PNL și USR care nu vrea la guvernare, dar vrea guvern PSD pe care să-l țină acolo până când vor ajunge la guvernare, e altceva”, a spus deputatul sucevean. (T.B.)


Intră acum și în grupul de