Peste 1600 de candidaţi suceveni s-au înscris în sesiunea august-septembrie a Examenului de Bacalaureat. În judeţ sunt stabilite cinci centre de examen şi două centre zonale de evaluare


Intră acum și în grupul de

Peste 1600 de candidaţi suceveni s-au înscris în sesiunea august-septembrie 2019 a Examenului de Bacalaureat, fiind stabilite 5 centre de examen şi 2 centre zonale de evaluare.

Conform ISJ Suceava, în examen sunt înscriși 1630 de candidați, dintre care 1169 provin din promoția curentă și 461 de candidaţi din promoțiile anterioare.

Astfel, centrele de examen din judeţ vor funcţiona la Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava, la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, la Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” Suceava, la Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava şi la

Liceul cu Program Sportiv Suceava.

Centrele zonale de evaluare vor funcţiona la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava şi la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava.

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 are următoarea structură: în data de 21 august este prevăzută proba scrisă la Limba şi literatura română – proba Ea), pe 22 august va avea loc proba scrisă la Limba şi literatura maternă – proba Eb), pe 23 august se va desfăşura proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă, pe

26 august  proba scrisă la alegere a profilului și specializării – proba Ed).

Pe  27 şi 28 august se va desfăşura evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A, pe 29 august va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B, pe 30 august şi 2 septembrie este prevăzută evaluarea competențelor digitale – proba D, iar pe 2 – 3 septembrie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională – proba C.

Afișarea rezultatelor la probele scrise ale Bacalaureatului va fi pe 3 septembrie (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor în aceeaşi zi (orele 12:00 – 16:00).

În perioada 3 – 6 septembrie 2019 se vor soluţiona contestaţiile, iar afişarea rezultatelor finale va avea loc pe 7 septembrie 2019.

De menţionat este că lista unităţilor arondate fiecărui centru de examen se află afişată pe site-ul ISJ Suceava.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de