Proiectul cu finanțare europeană pentru informatizarea Primăriei Suceava a intrat în linie dreaptă. Primarul Ion Lungu a semnat la București contractul de finanțare: Cetățenii vor putea obține documente on-line


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, luni, că a semnat, la București, contractul de finanțare pentru proiectul cu fonduri europene de informatizare a Primăriei Suceava „APLICAT”-Administrație Publică Locală Informatizată și Calitativă Aplicabilă Tuturor la Suceava.

Proiectul este în valoare de 2.774.418 lei, din care valoarea eligibilă este de 2.774.418 lei, iar contribuția de 2 la sută a municipalității este 55.548,2 lei.

Finanțarea este asigurată în cadrul programului POCA-Programul Operațional Capacitate Administrativă.

Proiectul are ca perioadă de implementare 24 de luni.

Primarul Ion Lungu a spus că în urma implementării proiectului se vor putea elibera  electronic mai multe documente și că vor fi arhivate documentele esențiale.

Astfel, vor putea fi eliberate electronic:

– certificat urbanism

-declarație începere lucrări construcție

-certificat atestare fiscală

-certificat nomenclatura  fiscala

-eliberare abonamente parcare

-aprobare transport greu

-programare on-line evidență persoane, dar și alte documente on-line.

De asemenea vor fi făcute dotari cu scannere, comunicații,servere și actualizarea managementului documentelor.

„Este un proiect conceput în avantajul cetățenilor care să beneficieze cu celeritate de anumite documente eliberate de municipalitate, nefiind necesar să se deplaseze până la Primărie”, a menționat primarul Ion Lungu. (T.B.)


Intră acum și în grupul de