Frontieriştii suceveni, pregătiţi pentru afluxul de călători de Paşte


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră suceveni spun că sunt pregătiţi pentru afluxul de călători din punctele de trecere a frontierei din zona de responsabilitate a I.J.P.F. Suceava, generat de apropierea sărbătorilor pascale. Pentru evitarea aglomerărilor şi realizarea unui control operativ si fluent, se vor lua măsuri de suplimentare a numărului personalului care desfăsoară activitaţi in punctele de trecere si, de asemenea, dacă situaţia impune se va mări numarul arterelor de control, atat pe sensul de intrare in ţară cât şi pe cel de ieşire.

Totodată, vor fi întreprinse măsuri pentru gestionarea eficientă a situaţiei operative, respectiv prevenirea şi combaterea actelor ilegale transfrontaliere.
Potrivit purtătoruli de cuvânt al I.J.P.F. Suceava, subcomisar Ilie Poroh Seriţan, conducerea instituţiei a luat măsuri pentru realizarea unui control de frontieră eficient si fluent, care constau în: derularea unui control operativ si civilizat, sens in care, se va dispue dacă situaţia impune, masuri de suplimentare a personalului care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor; suplimentarea numărului arterelor de control din punctele de frontieră, pe sensul de intrare sau ieşire din tara, dupa caz; asigurarea unei supravegheri sporite a frontierei de stat, prin aplicarea masurilor legale pentru prevenirea şi combaterea infractionalitaţii transfrontaliere; menţinerea in stare de operativitate a tuturor mijloacelor de comunicaţii si informatica, pregătirea personalului din subordine in vederea asigurării intervenţiei rapide, in zona de competenţă, pentru rezolvarea situaţiilor deosebite şi fluidizarea fluxului la nivelul structurilor subordonate I.J.P.F. Suceava; intensificarea relaţiilor de conlucrare si colaborare cu celelalte structuri ale Ministerului Administraţiei si Internelor, cu autorităţile de frontieră ucrainene, precum si cu administraţia publică locala.

La capitolul recomandări, în vederea evitării aglomerărilor ce pot apărea din cauza suprasolicitării, din punct de vedere al tranzitului principalelor puncte de trecere din zona de responsabilitate a I.J.P.F. Suceava , instituţia recomandă tuturor participanţilor la trafic, tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la frontiera româno-ucraineană.

„Reamintim tuturor participanţilor la traficul transfrontalier ca, în situaţia in care sunt nemulţumiţi de modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, pot suna la numărul de telefon 0230.959 , unde aspectele semnalate vor fi preluate de către poliţiştii de frontierî care vor acţiona in consecinţă, legal, de la caz la caz”, spune subcomisarul Poroh.


Intră acum și în grupul de