OUL sucevean vs. OUL canadian


Intră acum și în grupul de

În ciuda speranţelor pe care executivul local şi le pune în “misiunea OUL” şi a declaraţiilor date în presă, lucrările la acest ornament uriaş, care are menirea de a aduce Sucevei un record mondial, nu decurg conform programului prestabilit, o parte din etapele care trebuie parcurse pentru finisarea acestuia necesitând mai mult timp.

Dacă miercuri oul uriaş ar fi trebuit să fie deja urcat pe suport şi “încondeiat” cu folie autocolantă realizată de tipografia suceveană Celestin, muncitorii firmei producătoare Hana Service Buzău reuşiseră până miercuri la amiază să unească bucăţile care formează oul, urmând ca acesta să fie montat pe soclul din piaţa centrală a municipiului. În prezent, echipa de muncitori încă mai lucrează la şlefuirea şi finisarea suprafeţei exterioare a ornamentului.

Deşi conducerea municipalităţii speră că acest ou imens, care costă aproximativ 10.000 Euro, va fi omologat ca record Guiness Book, acest lucru este îndoielnic pentru că, potrivit cotidianului “Adevărul”, în localitatea canadiană Vegreville, există, de 35 de ani, un uriaş ou încondeiat care cântăreşte 2.268 kilograme, având 7, 71 metri înălţime şi un diametru de 5, 80 metri. Dimensiunile oului canadian depăşesc cu mult dimensiunile oului din centrul Sucevei, care are înălţimea de 7, 30 metri, diametrul de 4, 60 metri şi cântăreşte aproximativ o tonă.

Potrivit declaraţiilor edililor suceveni, duminică după festivitatea de sfinţire a oului “buclucaş”, sunt aşteptaţi la Suceava reprezentanţi ai Cărţii Recordurilor care urmează să decidă cine este posesorul celui mai mare OU, municipalitatea suceveană sau orăşelul canadian.


Intră acum și în grupul de