Angajaţii Spitalului Judeţean îşi vor primi al 13-lea salariu doar pe jumătate


Intră acum și în grupul de

În condiţiile care unele spitale din ţară nu-şi permit să acorde salariaţilor al 13-lea salariu, fiind în pericol chiar salariile acestora, conducerea Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava declară că unitatea se menţine în “echilibru financiar”. Mai mult, potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii, dr. Tiberiu Brădăţan, s-a luat decizia ca salariaţii să primească jumătate din cel de-al 13-lea salariu , începând de joi, iar “în lunile următoare să se dea şi cealaltă jumătate”. Brădăţan a precizat că pentru plata acestui salariu este nevoie de o finanţare de 1,3 milioane lei.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului sucevean a informat că pe primele trei luni ale acestui an unitatea spitalicească a înregistrat o depăşire faţă de contract cu circa 1.000 la pacienţii trataţi, care a fost suportată din fondurile proprii ale unităţii. “Dacă nu exista această depăşire ar fi ajuns banii pentru plata integrală a celui de-al 13-lea salariu”, a spus dr. Brădăţan.

„Pentru plata acestui salariu este nevoie de o finanţare totală de 1,3 milioane lei. S-a înregistrat, însă, acea depăşire de contract, de 1.000 de pacienţi, pentru care s-au cheltuit 2 milioane de lei, bani care au fost suportaţi din fondurile proprii ale unităţii”, a explicat medicul Brădăţan.


Intră acum și în grupul de