Aproape 19.000 pachete cu țigări, confiscate pe segmentul de frontieră sucevean

În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră suceveni au descoperit și confiscat 18.890 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 211.000 lei, anunță comisarul șef de poliție de frontieră Ilie Poroch Serițan, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava.

Astfel, marți, în jurul orei 21.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat cetățeanul român S.V., în vârstă de 49 de ani, conducând un microbuz marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România.

Existând suspiciuni că ar transporta țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, persoanei și bagajelor.

Prin urmare, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în spaţii special amenajate în rezervorul și bancheta din spate ale autoturismului, cantitatea de 1.050 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de peste 1.500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

De asemenea, autoturismul marca Volkswagen, în valoare de 3.800 lei, a fost ridicat în vederea confiscării deoarece avea spaţii special amenajate pentru transportul țigărilor.

În aceeași zi, în jurul orei 17.30, un echipaj al poliției de frontieră Brodina a identificat un autoturism de teren fără număr de înmatriculare, care se deplasa de la frontiera de stat spre localitatea Straja, județul Suceava.

Polițiștii de frontieră au încercat să oprească autoturismul efectuând semnalele regulamentare, însă conducătorul maşinii nu a oprit, a efectuat o manevră de întoarcere, însă a pierdut controlul volanului, răsturnându-se în șanț.

În continuare, șoferul a ieșit din mașină și a fugit în pădurea din apropiere, totodată, în autoturismul răsturnat putându-se observa mai multe colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană.

Polițiștii de frontieră au luat măsuri specifice de monitorizare a zonei, iar autoturismul abandonat şi coletele descoperite au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 14.870 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 174.000 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Pe lângă asta, tot polițiștii de frontieră Brodina au descoperit, în apropierea frontierei, mai multe colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană, fapt pentru care acestea au fost duse la sediile sectoarelor, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea totală de 2.970 pachete.

Ţigările în valoare totală de aproximativ 37.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și în vederea documentării întregii activități infracționale.