Primăria Suceava extinde rețeaua de iluminat public, extinde rețeaua de supraveghere video și își propune să crească numărul de patrule pentru creșterea siguranței cetățeanului. Ion Lungu: Pentru mine, siguranța cetățeanului e o prioritate


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că pentru el siguranța cetățeanului a fost și rămâne o prioritate, iar municipalitatea continuă investițiile în realizarea de investiții în acest sens.

El a spus că se continuă extinderea rețelei de iluminat public în municipiul Suceava pe străzile Victoriei, Decebal, Cetății, Măgurei și Ion Irimescu.

Lungu a arătat că în condițiile în care se discută despre situația tragică de la Caracal, problema siguranței cetățeanului este o prioritate pentru municipalitate.

„Municipiul Suceava își propune în continuare să facă eforturi să exindem rețelele de iluminat public, să extindem sistemul de supraveghere video să creștem gradul de siguranță a cetățeanului, să facem mai multe patrule să le trimitem pe teren”, a spus primarul.

Lungu a arătat că Suceava este unul dintre puținele orașe în care Poliția Locală are patrule, precizând că în alte orașe, din cauză că nu se plătesc orele suplimentare la Poliția Locală aceasta funcționează în două schimburi până la ora 22:00, iar după această oră atribuțiile le preia Poliția Națională.

„Noi nu facem așa. Suntem într-o colaborare bună cu Poliția Municipală, cu Jandarmeria. Vrem să mărim numărul acestor patrule”, a spus Ion Lungu.

El a arătat că pentru el ca primar siguranța cetățeanului este o prioritate, iar chiar promovarea proiectului cu fonduri europene cu camere video se înscrie în același context.

Primarul și-a exprimat speranța că tot ceea ce face municipalitatea suceveană pentru creșterea gradului de siguranță a cetățeanului să contribuie la evitarea unor evenimente tragice. (N.B.)


Intră acum și în grupul de