Refacerea Ștrandului Ițcani a intrat în linie dreaptă. Primarul Ion Lungu a semnat contractul de execuție cu asocierea condusă de ConBucovina: Practic facem un ștrand nou


Intră acum și în grupul de

Refacerea Ștrandului Ițcani a intrat în linie dreaptă după ce primarul Ion Lungu a semnat, miercuri dimineața, contractul de execuție cu o asociere a cărui lider este ConBucovina, valoarea contractului fiind de  9,57  milioane de lei.

„Practic facem un ștrand nou”, a spus primarul Ion Lungu.

El a menționat că durata de execuție a investiției este de 24 de luni.

Potrivit primarului, urmează să fie construit un bazin principal cu suprafață de 1.250 mp, un bazin cu apă sărată cu suprafață de 250 mp, un bazin pentru copii cu suprafață de 420 mp, terasă amenajată pentru alimentație publică, pavilion administrativ, pavilion vestiare și grupuri sanitare, pavilion de control acces, spațiu de joacă amenajat pentru copii, spațiu verde amenajat pentru relaxare precum și două platforme plajă cu nisip cu o suprafață totală de 1.120 mp și o platformă plajă deck cu o suprafață de 700 mp.

Proiectul mai include și alimentare cu energie electrică, gaze naturale, rețele de telecomunicații, sistem supraveghere video, sistem sonorizare publică, rețea alimentare cu apă și retea canalizare.

Ștrandul Ițcani, amenajat în imediata vecinătate a sistematizărilor hidrologice ale râului Suceava a funcționat din anul 1980 ca ștrand de folosință publică a municipiului Suceava, iar în momentul actual cele trei bazine descoperite care constitue acest amplasament precum și zona din proximitatea lor (platformele, vestiarele și amenajările exterioare ) se află într-o stare avansată de degradare.  (T.B.)


Intră acum și în grupul de