IPS Pimen va fi omagiat la împlinirea a 90 de ani. CJ Suceava a aprobat organizarea unei dezbateri privind rolul Bisericii și IPS Pimen în dezvoltarea județului


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a aprobat, miercuri, cu un vot împotrivă, la inițiativa liderului grupului PSD, consilierul județean Mihai Grozavu, suplimentarea calendarului de acțiuni ale Muzeului Bucovinei cu o dezbatere privind rolul Bisericii și al IPS Pimen Suceveanul la dezvotarea județului.

Manifestarea coincide cu împlinirea vârstei de 90 de ani a Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Pimen Suceveanul.

Consilierul județean Mihai Grozavu a spus că propune această hotărâre pentru un om de o modestie deosebită și o implicare importantă în viața județului.

„În cei 28 de ani de când păstorește eparhia noastră s-a ocupat de o serie de probleme care au tangență cu CJ Suceava”, a spus Mihai Grozavu.

El a subliniat că IPS Pimen s-a implicat pentru a menține patrimoniul istoric la un standard normal, precizând că vorbește atât despre cele opt biserici cu picturi exterioare din patrimoniul UNESCO, dar și de cele 201 monumente de categoria A și B din administrarea bisericii în județ.

Grozavu a arătat că deși sunt multe dificultăți, IPS Pimen încearcă să le rezolve și că e și pregătit în domeniul picturii și că intervine când e de intervenit.

„Are o preocupare constantă pentru susținerea acțiunilor caritabile”, a spus consilierul județean menționând între altele Așezământul de la Rădăuți care este un proiect ale cărui rezultate au ajuns la nivel național și chiar în străinătate.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a explicat că prin proiectul inițiat de Mihai Grozavu se completează programul de acțiuni, în luna august, când IPS Pimen împlinește 90 de ani și se va organiza la Muzeul Bucovinei o dezbatere despre rolul Bisericii și a IPS Pimen în dezvoltarea județului Suceava, a Bucovinei.

El consideră că este bine să fie dată această meritată importanță pentru implicarea Bisericii în dezvoltarea zonei, artând că e bine ca autoritățile să aibă legături strânse cu Biserica, amintind că CJ Suceava este primul care a lansat un proiect social în cooperare cu Biserica, privind Așezământul de la Rădăuți.

Flutur a spus că patrimoniul administrat de Biserică este o atracție pentru turiști și contribuie la dezvoltarea turismului.

Proiectul a fost votat cu un singur vot împotrivă.

IPS Pimen Suceveanul va împlini 90 de ani în data de 25 august.(N.B.)


Intră acum și în grupul de