Flutur susține că neprezentarea firmelor la licitații a devenit un fenomen și sunt afectate proiectele județene de investiții publice . Ion Lungu spune că situația este la fel și la primării


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a apreciat, miercuri, că deja se poate vorbi de un fenomen privind lipsa de ofertanți la licitațiile pentru investiții publice și a arătat că sunt proiecte importante care nu se pot realiza pentru că nu sunt firme care să se înscrie la licitații.

Flutur a spus în ședința Consiliului Județean Suceava că în acest an gradul de realizare a investițiilor este de doar 60 la sută pentru că pentru mai multe proiecte nu au fost ofertanți.

„Sunt câteva probleme din cauza licitațiilor la care nu se prezintă nimeni”, a spus Flutur.

El a arătat că la reabilitarea unei școli din Rădăuți nu s-a prezentat niciun ofertant la trei licitații, la proiectele PNDL din Bilca și Coșna, se reia licitația pentru că nu s-a prezentat nimeni.

„Se pare că e un fenomen care nu prea ne bucură. Și pe proiectul axa Suceava-Iași nu avem oferte și va trebui să actualizăm prețurile. Așa a cerut liderul de proiect-CJ Iași. Este o situație care apare din ce în ce mai mult la proiectele de investiții”, a spus Flutur.   

Aceeași situație a fost semnalată, miercuri, și de primarul Sucevei Ion Lungu.

„E o problemă pe care am discutat-o și în cadrul Asociației Municipiilor din România. Licitațiile la care nu se prezintă nimeni, a lucrărilor începute și neterminate din cauza lipsei forței de muncă”, a spus Ion Lungu.

El și-a exprimat însă bucuria că la două proiecte de investiții mari, respectiv refacerea ștrandului Ițcani sau reamenajarea Cinema Arta Ițcani în Centru multifuncțional a reușit să semneze contracte de execuție cu firme puternice din municipiu. (T.B.)


Intră acum și în grupul de