Ion Lungu: Proiectul de informatizare al Primăriei Suceava este pentru reducerea timpilor pentru obținerea unor documente și nu reducerea personalului


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a dat asigurări, miercuri, că angajații Primăriei Suceava nu vor fi concediați ca urmare a implementării proiectului de informatizare a activității municipalității.

El a spus într-o conferință de presă că proiectul are ca scop reducerea timpilor pentru obținerea unor documente de la Primărie și nu reducerea numărului de personal.

„În urma aplicării acestui proiect cetățenii vor obține cu celeritate documente de la Primărie și fără să mai fie nevoiți să vină la Primărie”, a spus Lungu.

El a arătat că prin acest proiect nu se dau oamenii afară.

„Primăria Municipiului Suceava are circa 90 de posturi vacante. Dacă va fi nevoie, vom face anumite redistribuiri de activități, dar nu se pune problema să dăm oamenii afară. Prin acest proiect nu dăm oamenii afară, ci ne propunem ca cetățenii să fie cât mai mulțumiți”, a spus primarul.

Ion Lungu a arătat că proiectul de informatizare va fi implementat în doi ani și că în această perioadă se vor identifica cele mai bune soluții pentru creșterea eficienței activității și că dacă atunci se va stabili că unele poziții nu se mai justifică, persoanele respective vor fi redistribuite în alte compartimente.

Primarul Ion Lungu a spus că în urma implementării proiectului se vor putea elibera  electronic mai multe documente și că vor fi arhivate documentele esențiale.

Astfel, vor putea fi eliberate electronic:

– certificat urbanism

-declarație începere lucrări construcție

-certificat atestare fiscală

-certificat nomenclatura  fiscala

-eliberare abonamente parcare

-aprobare transport greu

-programare on-line evidență persoane, dar și alte documente on-line.

De asemenea vor fi făcute dotari cu scannere, comunicații,servere și actualizarea managementului documentelor.

„Este un proiect conceput în avantajul cetățenilor care să beneficieze cu celeritate de anumite documente eliberate de municipalitate, nefiind necesar să se deplaseze până la Primărie”, a menționat primarul Ion Lungu. (T.B.)


Intră acum și în grupul de