Bărbat din Vicovu de Sus a fost reținut de polițiști pentru încălcarea unui ordin provizoriu de protecție și punerea în pericol a cinci minori


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din Vicovu de Sus care a încălcat ordinul de protecție a fost reținut fiind cercetat pentru nerespectarea hotărârilor judecătorești.

Poliția Suceava arată că având în vedere faptul că minorii petrec mai mult timp în familie în vacanță, polițiștii încearcă să identifice și situațiile de risc pentru copii și să dispună toate măsurile pentru ca aceștia să fie în liniște și siguranță.

Astfel, în cursul zilei de vineri, polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat care a pus în pericol siguranța unei familii cu 5 copii, inducându-le o stare de temere și încălcând un ordin provizoriu de protecție.

Potrivit Poliției Județene Suceava, vineri, la ora 02:16, polițiștii Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, au fost sesizaţi de o femeie de 30 ani, din localitate, cu privire la faptul că, deși fusese evacuat, concubinul său, a revenit la imobilul, încălcând ordinul de protecție provizoriu emis de polițiști.

Din verificări a reieșit că femeia locuiește în orașul Vicovu de Sus, împreună cu cei 5 copii ai săi și a avut o relație de concubinaj cu un bărbat de 38 ani, din aceeași localitate, iar în data de 1 august în urma mai multor sesizări din partea acesteia, a fost emis un ordin de protecție provizoriu, fiind dispusă evacuarea temporară a bărbatului din imobil.

Ulterior, în 2 august, în jurul orei 02.15, bărbatul a revenit la locuință, motiv pentru care femeia a sesizat organele de poliție, fiind întocmit dosar de cercetare penală cu privire la infracţiunea de „nerespectarea hotărârii judecătorești”.

Echipajele de poliție l-au identificat pe bărbatul de 38 de ani la domiciliul concubinei sale, motiv pentru care l-au condus la sediul poliției pentru audieri.

Având în vedere faptul că bărbatul a încălcat ordinul de protecție provizoriu emis, polițiștii au dispus reținerea sa pentru o perioadă de 24 de ore și încarcerarea în arestul IPJ Suceava.

„Încă o dată, ordinul provizoriu de protecție se dovedește a fi un instrument legislativ foarte eficient care dă posibilitatea intervenției directe a polițistului pentru garantarea siguranței și drepturilor victimei. Reamintim că poliţiştii care intervin la  cazuri de violență domestică pot emite, după analizarea situației pe baza unui formular de evaluare a riscului, un ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile, astfel încât victima nu va mai fi nevoită să aştepte unul încuviinţat de judecător. Ordinul de protecție provizoriu se emite de către polițiștii care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică, în scopul diminuării acestui risc”, precizează Poliția Județeană Suceava.


Intră acum și în grupul de