LUMINA SFÂNTĂ de la Ierusalim a ajuns la Suceava şi de aici în toată Bucovina


Intră acum și în grupul de

Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă, sâmbătă seară, cu o aeronavă privată, pe Aeroportul din Suceava de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur împreună cu stareţul Mănăstirii Putna, Velnic Melchisedec.

Lumina Sfântă de la Sfântul Mormânt a fost adusă cu “Lampa lui David”, un felinar special pentru transportul luminii de la Ierusalim. La Aeroportul din Suceava un sobor de preoţi a oficiat o scurtă slujbă după care stareţul Mănăstirii Putna, Velnic Melchisedec a împărţit lumina sfântă reprezentanţilor episcopiilor din Constanţa, Iaşi, şi Maramureş care au venit pe aeroportul din Suceava, special pentru acest moment.

Lumina Sfântă a fost dusă apoi de preşedintele CJ Suceava la Biserica Învierii din municipiul Suceava, unde a fost împărţită, de Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen Suceveanul, parohiilor şi mănăstirilor astfel încât la miezul nopţii în toate parohiile din judeţ aceasta să fie înmânată credincioşilor.
Preşedintele CJ Suceava a menţionat că deplasarea la Mormântul Sfânt a fost emoţionantă precizând că a asistat la oficierea Sf Liturghii.

Flutur a mai spus că a fost primit de Patriarul Ierusalimului cu care a avut o întrevedere de zece minute şi căruia i-a oferit două coşuri cu ouă încondeiate din Bucovina.


Intră acum și în grupul de