În prag de Sărbători Pascale, incendiu violent într-o gospodărie din Pătrăuţi


Intră acum și în grupul de

O improvizație făcută la instalația electrică, pentru a pune în funcțiune o mașină de spălat a provocat un incendiul violent într-o gospodărie din Pătrăuți, proprietara fiind dusă la Spitalul Judeţean în stare de leşin . Prin serviciul 112, vineri, la ora 13:04 a fost anunțat un incendiul, la locuinţa lui Ion H., din localitatea Pătrăuţi, astfel că Detaşamentul de Pompieri Suceava a intervenit cu o trei autospeciale pentru localizarea şi stingerea focului. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, la sosirea gărzii de intervenţie ardeau violent acoperişul casei de locuit, adăpostul de animale şi o anexă din lemn, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă şi o locuinţă învecinată.

Incendiul a fost lichidat la ora 16.00, dar au ars acoperişul casei de locuit, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de 250 mp, adăpostul de animale pe o suprafaţă de 120 mp, o anexă, din lemn, pe o suprafaţă de 20 mp, o autocamionetă, cca 2 tone furaje , 1 mc cherestea şi bunuri casnice. De asemenea, s-au degradat planşeul şi pereţii clădirii. În urma incendiului au murit două vaci. Pagubele au fost estimate de proprietar la 50.000 lei.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs de un conductor electric defect. Pompierii au salvat casa de locuit şi locuinţa învecinată, în valoare de 80.000 lei.

Potrivit ISU Suceava, H. O., aflată în stare de lipotimie, a fost preluată de către un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă fiind transportată la spital pentru investigaţii amănunţite.


Intră acum și în grupul de