Primarul Ion Lungu, nemulțumit de rectificarea bugetară propusă de Guvern: Suceava primește bani cât pentru o comună. El este contrariat și de decizia de blocare a angajărilor pe posturile vacante


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, prim-vicepreședinte al Asociației Municipiilor din România, și-a exprimat, miercuri, nemulțumirea privind proiectul de rectificare bugetară propusă de ministrul de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici, arătând că 55 la sută din sumele pentru autoritățile locale se vor aloca în baza unor analize și nu necondiționat, așa cum era normal, pentru că este vorba de banii restanți din primul trimestru al acestui an.

„Nu putem fi mulțumiți de rectificarea pe care o propune domnul ministru”, a spus Lungu.

El a arătat că a văzut proiectul de rectificare bugetară, iar municipiul Suceava va primi 2,3 milioane de lei la rectificare, la nivel de o comună.

„O mare parte din bani, 55 la sută din suma propusă, este trecută la rezerve și acolo se spune că acești bani se vor da pe baza unor analize pe care le va face Ministerul de Finanțe”, a spus primarul.

Ion Lungu a menționat că Asociația Municipiilor din România a cerut să fie alocate necondiționat acele diferențe de bani pe primele trei luni.

”Ne condiționează, iar în funcție de situația financiară a fiecărei localități mai poți obține niște bani prin Hotărâre de Guvern”, a spus primarul.

El a menționtat că Primăria Suceava va depune cu siguranță un proiect pentru fondurile din rezervă, în primul rând pentru finanțare la încălzire.

„Nu putem să ne declarăm mulțumiți de această strategie a Guvernului, a Ministerului de Finanțe, a domnului ministru de a da banii care nu ne-au fost dați pe primele trei luni, condiționat”, a spus Ion Lungu.

Ion Lungu conferința de presa la Primaria Suceava

Gepostet von NewsBucovina.ro am Dienstag, 6. August 2019

Întrebat dacă el crede că premierul Viorica Dăncilă își va respecta cuvântul, iar primăriile vor primi banii pentru primele trei luni, el a arătat că așa crede, dar că a constatat că deciziile la ia ministrul de Finanțe.  

Totodată, primarul Ion Lungu și-a exprimat nemulțumirea privind decizia de blocare a angajărilor în administrațiile locale pe posturile vacante.

„Dacă luăm din punct de vedere al echității nu e corect. Cei care au sută la sută angajați nu se mai întâmplă nimic, iar cei care au posturi vacante nu mai pot să angajeze”, a spus primarul.

El a arătat că Guvernul ar fi trebuit să accepte ca în cadrul unei anvelope salariale și a unui număr de personal să lase la latitudinea fiecărui Consiliul local să se încadreze în aceste limite.

Primarul a menționat că până în urmă cu o săptămână la Primăria Suceava erau 87 de posturi vacante și că s-au mai scos câteva posturi la concurs, dar a reiterat că nu este corect ca primăriile cu posturi vacante să fie pedepsite. (T.B.)


Intră acum și în grupul de