Reţeaua de iluminat public din municipiu va trece oficial în patrimoniul Primăriei


Intră acum și în grupul de

Municipalitatea suceveană va prelua de la E.On Moldova iluminatul public, contra cost, urmând ca acesta să fie ulterior transferat, prin delegare de gestiune, unei firme care va ocupa şi de modenizare, a anunţat miercuri, primarul Ion Lungu. El a precizat în cadrul unei conferinţe de presă că o comisie formată din reprezentanţi E.On Moldova şi Primăria Suceava au inventariat bunurile din sistemul de iluminat stradal din municipiu în vederea transferării lor municipalităţii sucevene.

Edilul-şef al Sucevei a arătat că acestea vor fi transferate contra cost municipalităţii, dar nu a putut estima valoarea cu care se va încheia tranzacţia, precizând că aceasta va fi stabilită de conducerea E.On. Lungu a mai menţionat că după preluarea iluminatului public, Primăria va organiza o licitaţie pentru selectarea unei firme care va prelua această activitate şi va realiza şi modernizarea acestui serviciu.

Primarul Sucevei s-a arătat de mai multe ori nemulţumit de iluminatul stradal din municipiu şi a declarat că doreşte modernizarea acestui sistem, dar că pentru realizarea de investiţii, acesta trebuie să aparţină municipalităţii.


Intră acum și în grupul de