Flutur a cerut în plenul Consiliului Regional Cernăuți grăbirea procedurilor pentru deschiderea punctelor de frontieră cu Suceava


Intră acum și în grupul de

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a cerut în plenul Consiliului Regional Cernăuți grăbirea procedurilor pentru redeschiderea punctelor de frontieră dintre Ucraina și România pe raza județului Suceava arătând că autoritățile sucevene și cele naționale au făcut investițiile necesare atât pentru infrastructura vamală cât și cea rutieră.

Este vorba de redeschiderea punctelor de frontieră Izvoarele Sucevei-Șepit, Vicovu de Sus- Krasnoislk, Climăuți- Fântâna Albă  și Ulma –Rusca.

Președintele Gheorghe Flutur a participat, miercuri, împreună cu președintele Regiunii Schwaben, Martin Sailer, la o şedință a Consiliului Regional Cernăuți.

El a spus că, în prima parte a ședinței, s-au discutat proiectele de hotărâre de interes pentru regiune, iar în partea a doua s-a discutat despre colaborarea dintre cele 3 regiuni.

Flutur a arătat că a fost interesat cum legiferează Consiliul Regional Cernăuți și că au fost discuții aprinse pe buget, probleme de patrimoniu, închirieri, constatând că ședința nu a fost foarte lungă, dar fiind 10 partide în Consiliul Regional  lupta este destul de aprigă.

În partea a doua a ședinței, Gheorghe Flutur a luat cuvântul și i-a încurajat pe deputații regionali să grăbească procedurile în vederea deschiderii noilor puncte de frontieră cu județul Suceava.

El a arătat că în afară de Izvoarele Sucevei unde mai trebuie modernizată o porțiune de sub 2 kilometri de drum, la celelalte lucrurile sunt pregătite pentru darea în funcțiune.

Președintele Flutur a ținut să mulțumească în plenul Consiliului Regional Cernăuți părții germane și franceze, respectiv conducerilor din Schwaben și Mayenne, pentru că au ales în urmă cu peste 20 de ani să facă parteneriat cu două regiuni din Est, Suceava și Cernăuți, iar rezultatele se văd atât în plan cultural, sportiv, social și au început să se vadă chiar și din punct de vedere economic.

El a subliniat că a optat pentru întâlniri economice mai dese mai ales că oamenii de afaceri germani pot acum să vină mai ușor la Suceava după ce a fost deschisă cursa Memmingen-Suceava.

Gheorghe Flutur a menționat că va prezenta la Târgul Real de la Munchen în acest an Parcul industrial înființat de Consiliul Județean Suceava lângă Aeroport și facilitățile pe care le au investitorii care vor investi în acest parc.

Președintele Gheorghe Flutur și președintele Martin Sailer au vizitat, miercuri, alături de președintele Consiliului Regional Cernăuți, Ioan Muntean, și orașul Cernăuți, acțiunea fiind inclusă în programul „Patru regiuni pentru Europa” care se desfășoară la Suceava. (T.B.)


Intră acum și în grupul de