Flutur: De trei ani cer Guvernului să modernizeze Punctul de Frontieră Siret care a devenit o rușinoasă poartă de intrare în Uniunea Europeană. De la o zi la alta lucrurile se agravează, iar Guvernul nu face nimic


Intră acum și în grupul de

 Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că i-a fost rușine de starea jalnică a infrastructurii din Vama Siret când a mers împreună cu delegația germană din regiunea Schwaben la Cernăuți și a reamintit că, de trei ani, face sesizări către Guvern pentru modernizarea acesteia.

El a spus că a fost catalogat ca „scriitor” pentru numeroasele scrisori pe care le-a transmis oficialilor guvernamentali pentru modernizarea punctului de trecere a frontierei.

„De trei ani de zile solicit Guvernului României modernizarea Punctului Vamal Siret și modernizarea drumului din vamă. Nu numai că nu s-a întâmplat nimic, dar pe zi ce trece este și mai rău. Astăzi am fost cu delegația germană din Schwaben la Cernăuți. Mi-a fost rușine de cum arată drumul din Vama Siret, cu cratere unde îți distrugi mașina și mai avem și însemnele că suntem în Uniunea Europeană”, a spus Flutur.

El a arătat că a  întrebat vameși și polițiști din PTF Siret când ar urma să se asfalteze și că aceștia i-au răspuns că nu știu și că încă nu se știe cine e proprietarul, Drumurile Naționale sau Ministerul de Finanțe.

„De multe ori mi s-a răspuns că sunt fonduri pentru modernizarea Punctului Vamal Siret. M-au făcut și scriitor pentru că am tot trimis scrisori în care arătam starea jalnică din acest punct. Ucraina și-a modernizat punctul vamal. La al nostru este beznă și cenușiu ce ne aduce aminte de vremurile de dinainte de 1989 că nu s-a schimbat nimic în bine, ci în mai rău”, a spus Flutur.

El a cerut Guvernului României, Ministerului de Finanțe și Ministerului Transporturilor, să găsească o  soluție urgentă pentru „această rușinoasă poartă de intrare în Uniunea Europeană, Siret”.

„Cu un an în urmă mi se răspundea că sunt bani pe program european pentru Vama Siret. Nu s-a alocat nimic cum nu s-a alocat nimic nici pentru modernizarea drumului până în Vama Siret”, a conchis Gheorghe Flutur. (T.B.)


Intră acum și în grupul de