Primarul Ion Lungu a luat ministerele la rând pentru a susține proiecte ale municipiului între care achiziția de autobuze electrice, sala polivalentă, terenul de fotbal, dar și finanțarea unor investiții locale


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a avut, joi, discuții, la București, la mai multe ministere pentru soluționarea mai multor probleme ale municipalității.

EL a declarat că a fost la Ministerul de Finanțe, la Comisia de împumuturi, unde a depus documentații pentru finanțarea altor lucrări de investiții din plafonul  de credite aprobat pentru acest an.

Reamintim că, în acest an, municipalitatea va putea folosi suma de 17,5 milioane de lei din creditele aprobate în anii 2015 și 2016.

Totodată, primarul a fost la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice unde a discutat despre licitația programată pentru data de 14 august 2019, pentru achiziția unui număr de 15 autobuze electrice mari pentru municipalitatea suceveană în parteneriat  cu acest minister.

El a mai fost și la Compania Națională de Investiții unde am discutat depre actualizarea devizelor de lucrări ca urmare a influențelor în costurile investițiilor ca urmare a aprobării OUG 114/ 2018 atât la proiectul Sălii Polivalente, dar și despre proiectul finanțării terenului de fotbal la dimensiuni UEFA printr-un proiect al companiei.

Primarul a mai fost și la Departamentul de stat pentru Culte din cadrul Ministerul Culturii unde a discutat despre acordarea  unui sprijin financiar pentru pictura de la Catedrala ortodoxă din Suceava. (T.B.)


Intră acum și în grupul de