Senatorul PNL Daniel Cadariu: PSD fură cu nerușinare banii pentru educația copiilor și a „prăduit” bugetul MEN cu peste un miliard de lei


Intră acum și în grupul de

Senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu a declarat, joi, că se confirmă ceea ce a spus în urmă cu o lună și jumătate, că PSD „fură” cu nerușinare învățământul românesc.

”Se confirmă că PSD fură cu nerușinare învățământul românesc, fură de la copiii care ar trebui să beneficieze de o educație cât mai serioasă, fură de fapt viitorul țării. Bugetul Ministerului  Educaţiei Naţionale a fost  acum „prăduit” cu peste un  miliard de lei”, a declarat senatorul liberal Daniel Cadariu.

El a explicat că prin rectificarea bugetară s-au diminuat creditele bugetare ale ordonatorilor principali de credite, între care Ministerul Educaţiei Naţionale are un minus de 1,03 miliarde de lei.

”Recent spuneam că grupurile sanitare promise nu se mai regăsesc acum nici pe hârtie și că rămâne doar senzația unor promisiuni de campanie ale PSD, urât mirositoare, dar am fost luat peste picior de cei din PSD Suceava care transmiteau cu aroganță că nu există nicio problemă privind finanțarea. Iată că acum vedem că liderii suceveni ai PSD au mințit și că bugetul educației este diminuat cu peste un miliard de lei”, a spus senatorul liberal sucevean.

Daniel Cadariu a subliniat că diminuarea bugetară pentru Ministerul Educației confirmă că pentru PSD „educația nu are nicio valoare”.

”Pentru ei educația nu are nicio valoare pentru că ei s-au obișnuit că nu competența și știința de carte primează în carieră, ci slugărnicia față de șeful de partid”, a spus senatorul liberal care a menționat că inclusiv numirea noului inspector școlar general al județului Suceava confirmă această atitudine sfidătoare la adresa învățământului.

Daniel Cadariu se așteaptă ca PSD să anunțe în perioada următoare și închiderea de școli și grădinițe pe motiv că nu sunt bani, după ce tot ei reduc drastic finanțarea sistemului de educație.

”Lucrurile nu se vor remedia decât odată cu plecare PSD de la guvernare”, a conchis Daniel Cadariu (T.B.)


Intră acum și în grupul de