Suceava va găzdui Forumul autorităţilor locale din România şi Republica Moldova


Intră acum și în grupul de

Forumul autorităţilor locale din România şi Republica Moldova, organizat de Ministerul Afacerilor Externe din România, la iniţiativa Departamentului pentru Relaţia României cu românii de pretutindeni, se va desfăşura în perioada 15-17 mai, în judeţul Suceava, a anunţat joi, şeful administraţiei judeţene sucevene, Gheorghe Flutur. Potrivit acestuia, la acţiune sunt invitaţi să participe câte o sută de reprezentanţi ai autorităţilor publice din România şi din Republica Moldova, printre care preşedinţi de consilii raionale şi primari.

Flutur a arătat că în cadrul forumului va fi prezentat conceptul de dezvoltare a autonomiei locale în conformitate cu principiilor din Carta Europeană a autonomiei locale, se va discuta despre acordarea de asistenţă în domeniul legislaţiei şi armonizarea acesteia la standarde europene, vor fi dezbătute problemele legate de dezvoltarea de parteneriate bilaterale şi multilaterale pentru proiecte cu finanţare europeană, dar şi consolidarea colaborării între guvernele locale, între România şi Republica Moldova, colaborarea cu societatea civilă din ambele state pentru iniţierea de proiecte sociale, economice şi culturale.

Întrebat dacă în condiţiile actuale ale relaţiilor româno-moldovene se aşteaptă ca reprezentanţii administraţiei locale din Republica Moldova să vină la Suceava, preşedintele CJ Suceava şi-a exprimat speranţa că aceştia vor participa la acest forum pentru că există multe proiecte comune europene care pot fi derulate. „Ar trebui să vină şi mi-aş dori să vină pentru că interesul este comun”, a subliniat Gheorghe Flutur.

Şeful deliberativului judeţean sucevean a mai arătat că se aşteaptă ca reprezentanţii administraţiilor locale moldovene să vină la Suceava având în vedere parteneriatul şi proiectele comune europene destul de importante care sunt în această perioadă pentru programul România- Ucraina- Republica Moldova.


Intră acum și în grupul de