Spărgător de maşini prins în timp ce scotea un motor pentru a-l vinde la fier vechi


Intră acum și în grupul de

Un băcăuan ce a spart mai multe autoturisme din Suceava a fost prins de poliţişti exact în timp de dezmembra un autoturism. Potrivit IPJ Suceava, miercuri, în jurul orelor 22.00, poliţia a fost semnalată despre faptul că pe strada Curtea Domnească din municipiul Suceava, în spatele Liceului de Artă, se află un tânăr suspect ce umblă prin zona autoturismelor din parcare.

Imediat la faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţişti, fiind identificat M. Bogdan, în vârstă de 26 ani, din municipiul Bacău, care a demontat şi sustras părţi componente din motorul unui autoturism, pe care intenţiona să le valorifice la fier vechi, pentru a face rost de bani.

Din cercetarea la faţa locului s-a stabilit că autoturismul nu prezenta urme de forţare la sistemele de închidere de la portiere, portiera stângă faţă fiind deschisă, capota de la motor deschisă si demontat carburatorul şi filtrul de aer, care erau puse alături de maşină. Tot lângă autoturism, jos pe asfalt, a fost găsită o geantă din vinilin de culoare gri, în care se aflau mai multe scule, o parte din acestea fiind folosite de către făptuitor la demontarea componentelor din motor.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că persoana suspectă, până la comiterea acestui furt, a sustras geanta în care erau mai multe scule (chei, şurubelniţe) din alt autoturism ce se afla parcat pe strada Ştefan cel Mare, vis a vis de Casa de Cultură, scule pe care le-a folosit la demontarea componentelor de motor ale autoturismului parcat pe strada Curtea Domnească. De asemenea a mai sustras din autoturismul parcat pe strada Ştefan cel Mare certificatul de înmatriculare, R.C.A., cartea de identitate si permisul de conducere posesorului autoturismului. Autoturismul nu prezintă urme de forţare la sistemele de închidere, iar portiera stângă faţă era închisă, dar neasigurată şi capota portbagaj închisă dar neasigurată.

Băcăuanului i s-a întocmit dosar penal şi s-a dispus reţinerea pe timp de 24 ore a acestuia, miercuri, fiind condus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava şi Instanţa de Judecată cu propunere de arestare preventivă.


Intră acum și în grupul de