Tinerii români tind să rateze oportunităţile de studiu în străinătate


Intră acum și în grupul de

Comunicat de presă

În România, tinerii au obişnuinţa de a se îngriji mai întâi de examenele din vară şi abia dupa aceea se gândesc la instituţiile de învăţământ la care să aplice în continuare. Acest aspect lasă de obicei tinerii români în imposibilitatea de a-şi continua studiile în universităţile europene. Chiar dacă universităţile din România acceptă studenţi în timpul verii, după ce aceştia au rezultatele de la examene, în univertităţile din Vestul Europei, procesul de admitere este deja în ultimă fază.

De câţiva ani, Uniunea Europeană a deschis piaţa educaţiei pentru România, oferind tinerilor români oportunitatea să aplice la universităţi din state membre ale Uniunii Europene precum Regatul Unit al Marii Britanii sau multe altele. Din păcate însă, foarte mulţi tineri nu pot să profite de aceste oportunităţi, ţinând cont de faptul că se gândesc la posibilităţile pe care le au abia în vară, când deja este prea târziu să aplice la universităţile din străinătate.

Dream Foundation, organizaţie non guvernamentală care oferă variate oportunităţi de studiu atât în Uniunea Europeană, dar nu numai, sfătuieşte tinerii să vadă imaginea generală şi să nu se axeze doar pe examenele finale “Am observat că tinerii au tendinţa să aplice doar la anumite programe şi specializări la care cred că au şanse să fie acceptaţi şi nu îşi aleg studiile în funcţie de ceea ce le place să facă”, declară unul din reprezentanţii Dream Foundation. Astfel, decizia nu este luată de tineri, viaţa lor fiind influenţată şi condusă de rezultatele unor examene.

Pentru a aplica la universităţi Europene, procesul de aplicaţie trebuie început acum. Pentru a simplifica acest proces, Dream Foundation a creat o platformă online care oferă posibilitatea de a aplica simultan cu acelaşi formular, la diferite instituţii de educaţie.

Încă mai este timp ca tinerii români să înceapă să aplice la şcolile din Uniunea Europeană. În vară, universităţile străine vor redeschide perioada de aplicări, însă variantele vor fi mult mai puţine ca număr, iar prioritate vor avea cei care au aplicat încă din primăvară. Pe lângă toate acestea, aplicările făcute în vară sunt de obicei completate în grabă, iar tinerii tind să ignore detalii legate de cazare, loc de muncă în ţara în care pleacă şi aşa mai departe.

Pentru mai multe informaţii, contactaţi: Ioana Axinte – Dream Foundation Romania Representative, Tel.: (+4) 0765 644 224, Mail: [email protected], pagina web: www.dreamfoundation.eu.


Intră acum și în grupul de