Muniţie din al doilea Război Mondial în brazdele de arătură de pe un teren din Ilişeşti


Intră acum și în grupul de

Lucrările agricole efectuate de localnici pe un teren din comuna suceveană Ilişeşti au scos la suprafaţă mai multe „mărturii” din timpul războiului. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, joi, la ora 09:25, prin serviciul 112 a fost anunţat evenimentul, astfel că echipa pirotehnică condusă de lt.col. Cristinel Anton, a intervenit cu o autospecială pirotehnică pentru identificarea, ridicarea, transportul şi depozitarea elementelor de muniţie, pe raza comunei Ilişeşti.

Obiectele au fost descoperite de către localnici în timp ce efectuau lucrări agricole pe un teren viran. Aceştia au anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, prin numărul unic de urgenţă 112, care a trimis echipa pirotehnică la faţa locului.

În urma cercetării şi detectării zonei, echipa pirotehnică a identificat şi ridicat un număr de 112 bucăţi teacă portcapsă detonantă de focos artilerie U3 şi 2 bucăţi agivă cu încărcătură explozivă, acestea provenind din al doilea Război Mondial.

Pirotehniştii s-au întors la bază la ora 12:20 şi au depozitat muniţia provizoriu până la distrugerea ei într-un poligon autorizat. Misiunea s-a desfăşurat cu profesionalism şi a fost încheiată cu succes, fără să se pună în pericol vieţi omeneşti sau bunuri materiale.


Intră acum și în grupul de