Biserica nouă din Vicovu de Jos a ars de la o candelă


Intră acum și în grupul de

Patru autospeciale de pompieri au intervenit duminică, la primele ore ale dimineţii, la stingerea incendiului izbucnit la biserica nou construită din comuna suceveană Vicovu de Jos. Pentru localizarea şi lichidarea flăcărilor au intervenit Garda de intervenţie Vicovul de Sus, Detaşamentul de pompieri Rădăuţi, Garda de intervenţie Siret şi Grupa operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Vicov, Bilca şi Gălăneşti.

Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, incendiul a fost anunţat prin serviciul 112 la ora 02:04, iar la sosirea gărzii de intervenţie ardeau interiorul şi acoperişul bisericii, construită din lemn, existând pericolul de propagare la întreaga construcţie.
Biserica este una nouă, fiind terminată de aproximativ două săptămâni.

Focul a distrus astereala acoperişului, construit din lemn cu învelitoare din tablă de cupru, pe o suprafaţă de circa 150 mp, iar din interior, mobilier, 6 rânduri de veşminte preoţeşti şi două icoane vechi valoroase. De asemenea, s-au degradat pereţii portanţi pe o suprafaţă de circa 300 mp şi un număr de 16 ferestre, pagubele fiind estimate în primă fază la 300.000 lei.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul a izbucnit din cauza flăcării provenite de la o candelă, care a aprins catapeteasma.

Pompierii au salvat aproximativ 60% din biserică, în valoare de circa 500.000 lei.

Duminică dimineaţă, la ora 9:00, pompieri lucrau, folosind autoscara mecanică, la decopertarea acoperişului bisericii pentru lichidarea eventualelor focare de la înălţime.


Intră acum și în grupul de