Grenadă în arătură, pe un teren din Româneşti


Intră acum și în grupul de

În timp ce îşi ara terenul, un sucevean din Româneşti a găsit o grenadă. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, echipa pirotehnică a Inspectoratului, condusă de lt.col. Cristinel Anton, a intervenit sâmbătă, cu o autospecială pirotehnică pentru identificarea, ridicarea, transportul şi depozitarea unui element de muniţie, pe raza satului Româneşti, comuna Grăniceşti.

În timp ce efectua lucrări agricole pe terenul proprietate, Vladimir L. a găsit un obiect ce semăna cu o grenadă. Acesta a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, prin numărul unic de urgenţă 112, în jurul orei 15:30, care a trimis echipa pirotehnică la faţa locului.

În urma cercetării şi detectării zonei, echipa pirotehnică a identificat şi ridicat o grenadă de mână defensivă, provenind din al doilea Război Mondial, în perfectă stare de funcţionare.

Pirotehniştii s-au întors la bază la ora 17:00 şi au depozitat grenada provizoriu până la distrugerea ei într-un poligon autorizat. Misiunea s-a desfăşurat fără a se pune în pericol vieţi omeneşti sau bunuri materiale.


Intră acum și în grupul de