Primăria Cornu Luncii, amendată din nou de Garda de Mediu Suceava


Intră acum și în grupul de

Primăria Cornu Luncii a fost amendată din nou cu 15.000 lei pentru nerespectarea legislaţiei de mediu privind regimul deşeurilor. Potrivit şefului Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache, administraţia a avut ca termen de reabilitare a situaţiei privind deşeurile de la populaţie şi de la agenţii economici ce erau depozitate haotic, la controlul anterior, data de 14 aprilie. „S-a stabilit de comun acord cu conducerea primăriei această dată, dar comisarii noştii i-au mai lăsat o săptămână primarului pentru a rezolva situaţia. Când s-au dus pe data de 22 aprilie, nici jumătate din deşeurile de pe albie nu erau ridicate, astfel că s-a mai aplicat o amendă de 15.000 lei şi s-a stabilit ca termen de aplicare a măsurilor de ecologizare 15 iunie. De asemenea, s-a solicitat Primăriei să trimită adrese agenţilor economici din comună să încheie contracte cu firme de colectare a deşeurilor reciclabile”, a declarat şeful Comisariatului Judeţean de Mediu Suceava.

La controlul efectuat înaintea Sărbătorilor Pascale, în comună nu existau locuri amenajate pentru colectarea selectivă a deşeurilor, obligaţie care revine Primăriei prin legislaţia în vigoare. Tot atunci au fost dispuse măsuri de salubrizare şi ecologizare a zonelor afectate, inclusiv a malurilor râului Moldova şi afluenţilor acestuia, administraţia locală din Cornu Lunci nefiind, nici atunci, la prima sancţiune pe această linie.

La următorul control, Primăria Cornu Luncii riscă o amendă de 50.000 lei în cazul în care nu pune în aplicare măsurile stabilite anterior.
De asemenea, până pe 31 mai, Primăria va trebui să asigure funcţionarea serviciului de salubrizare a comunei.

În 2004, Consiliul Local Cornu Luncii, în asociere cu alte 4 comune vecine, au accesat un Program Phare de colectare şi transport deşeuri menajere, precum şi de dotare cu utilaje şi recipiente specifice. În urmă cu 2 ani, la Cornu Luncii s-a înfiinţat un serviciu de salubrizare, însă numai pe hârtie, acesta nefuncţionând în prezent.

Potrivit Adrianei Iordache, containerele destinate colectării deşeurilor de pe raza comunei stau închise în curtea Primăriei, administraţia oferind drept scuză faptul că nu are maşină pentru deplasarea acestora.


Intră acum și în grupul de